top of page

FAQ - vanliga frågor

 • Kan man få alla era maskiner förskrivna som hjälpmedel?
  Rehasense Sverige arbetar både med privatmarknaden och upphandlingar. Diskutera gärna med din ordinatör om det tillgängliga sortimentet inte passar just dig. Vi ställer alltid upp med utprovningar.
 • Var kan man söka bidrag till inköp av en av era maskiner?
  I de fall du inte kan få en produkt förskriven som hjälpmedel finns det ett antal alternativ: 1) Om du har en förvärvad skada, t ex genom en olycka, kan du diskutera möjligheterna till ekonomiskt stöd med ditt försäkringsbolag. 2) Det finns ett utbud av fonder som kan bevilja bidrag. I många fall är det en begränsad summa och ansökningstiden är reglerad till en eller två gånger per år. Vi har gjort en sammanställning av några exepel på på fonder. Detta dokument hittar du här. 3) Om du känner att du inte har resurser att betala hela summan på en gång har vi alltid möjligheten att erbjuda 24 månaders räntefri kredit hos Wasa Kredit. Mer information hittar du under rubriken "Villkor" i menyn.
 • Kan man prova alla era modeller?
  Tyvärr är det inte alltid möjligt. Detta beror på att alla sportstolar och de flesta handcyklar är specialbyggda just för kunden. Dessa produkter kan alltså inte hållas i lager.
 • Hur sker utprovning och leverans?
  Rehasense Sverige vill helst göra en personlig utprovning och även leverera direkt och personligt till kunden. Oftast ingår detta i publicerat pris. Utprovning sker hos kund eller överenskommen plats. Förutsättningen för denna typ av utprovning och leverans är att det geografiska området är Stockholm och söderut (tänk Stockholm, Karlstad och ner till Skåne). I övriga fall behöver vi komma överens om en utprovningsplats inom detta område. Vi levererar personligen till det ovan nämnda området och till övriga områden inom Sverige levererar vi via bilbud direkt till hemmet. I dessa fall använder vi telefonsupport, video och bilder för att på ett korrekt sätt kunna sköta installationen.
 • Vad är skillnaden mellan de olika PAWS-modellerna?
 • Vad ska man speciellt tänka på när man bestämmer sig för vilken påhängsmotor man vill ha?
  Först och främst ska man vara medveten om att det inte finns en maskin eller fabrikat som passar alla. * Har man som krav att inte ha några permanenta fästen på rullstolen finns det ett fåtal produkter, bl a PAWS. * Om transport i bil är viktig kan maskinens vikt vara avgörande och då även hur smidigt det är att kunna ta av batteriet samt andra delar. På PAWS kan du dels plocka av batteriet men även hela fastsättningsanordningarna. Totalt minskar då transportvikten med ca 8-10 kg beroende på om du har manuella eller automatiska klämmor. * Hjulstorlekar påverkar både komfort och svängförmåga. Med en 12" maskin får du en mycket lättmanövererad påhängsmotor som passar utmärkt i stan och i butiker. Den kan i stort sett svänga runt sin egen axel. En 16" maskin har en större svängradie men går med lägre motorvarv och får bättre grepp och förmåga att svälja ojämnheter. En 14" är en kompromiss mellan de båda. Om man vill ha en riktig långfärdsmaskin eller köra off road kan en 20" PAWS Tourer vara lämplig.
bottom of page