top of page

Swedish Goliat blir huvudsponsor för Pontus Andersson

Swedish Goliat (SG) har tecknat ett tvåårigt sponsoravtal med handcyklisten Pontus Andersson. Avtalet innebär att SG designat och fått producerat en extrem tävlingscykel till ett värde av 110,000:- och finansierat merparten av denna samt står för underhåll, slitagedelar och tävlingssupport.

”Vi har aldrig funderat över individuell sponsring tidigare men ser Pontus som ödmjuk, ambitiös och en stor förebild. Vi fokuserar inte på resultatprestationen utan vill hjälpa en ung man att nå sina drömmar och samtidigt bli en ambassadör för våra hjälpmedelsprodukter”, säger Mats Laveborn, själv vinnare av sex Paralympiska guld och grundare av Swedish Goliat.

”Pontus har ett fokus och driv som vi vill hjälpa till att utveckla genom att använda de kontakter jag har inom idrotten”, fortsätter Mats. ”En stor del av träningsresultaten är beroende av att ha träningskamrater och ett av målen är att få in Pontus på de cykelläger som arrangeras av regionklubbar och landslag.”

Samtidigt kommer vi att samla ihop några företagare som bildar ”Team Pontus” för att stötta med tränings-/tävlingskläder och kostnader i samband med tränings- och tävlingskläder mm.

Pontus, som till vardags arbetar på ICA i Ljungbyholm, kommer att i första hand söka sig till långdistanstävlingar och satsa bl a på Ironman i Kalmar och Jönköping.


29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page