top of page

Billall, 34, familjeman med en drömLivet som skadereglerare ändrades i ett slag 2019 när Billall bröt ryggen i en bilolycka. Med komplett skada på Th2/3 är han förlamad från bröstet. Det jag slogs av direkt är hans enorma livsenergi och han berättade att han direkt efter hemkomsten från sjukhuset började undersöka om det fanns några gränser för vad han kunde göra i det nya livet. Flygresa till Amsterdam bokades med allt vad det innebär att vara nyskadad. Samtidigt förlovade han sig med sin Anela och resan mot familjelivet i Skövde tog sin form. Idag har Billall gjort en viktresa och Alice, nu 14 månader, har kommit till världen.

”Det är viktigt för mig att leva ett så fritt och ansvarsfullt liv som möjligt” säger Billall. ”Att hjälpa till med shopping, slänga sopor och göra familjeärenden är viktigt för att känna sig hel.” För att få värdefull hjälp tittade han efter hjälpmedel som skulle uppfylla hans krav och han fastnade för en PAWS, den största modellen Tourer med 20” hjul. En stor del av valet föll på att den går att ta isär och att den är snabb och kraftfull. ”Jag använder den till allt, och överallt, även in på fik och affärer” fortsätter Billall. Alice älskar att sitta i pappas knä och är väldigt fascinerad av alla knapparna på PAWS. Tanken är att den ska bli ett hjälpmedel för gemensamma aktiviteter när Alice kan börja cykla.

När jag frågar Billall om hans framtidsdrömmar finns det ingen tvekan. ”Ett meningsfullt jobb men först att växa med familjen och bli en bra pappa till Alice och förhoppningsvis kommande syskon”.


/ Mats Wihlbacka, avancerad mobilitetsspecialist, som hjälpte till att anpassa PAWS för Billall.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page