  

FRÅGOR OCH SVAR - UNDER UPPBYGGNAD

SHERPA

Fråga: Varför ska jag välja en Sherpa

Svar: Sherpa är det lättaste och kompaktaste drivaggregatet på marknaden. Sherpa väger drygt 10 kg utan batteri och när du tar av styret kan du packa ner den i en större resväska.

 

Fråga: Passar Sherpa alla manuella rullstolar

Svar: Sherpa passar de flesta stolar som inte har kolfiberram. Alla rörtjocklekar mellan 19-35 mm, vi skickar med olika längder på skruvar så att du kan använda din Sherpa även om du byter rullstol.

 

Fråga: Behöver jag montera några fästen på rullstolen.

Svar: Detta är en av de många fördelarna med en Sherpa, inga fästen behöver monteras på rullstolen.

 

Fråga: Hur kan jag få en Sherpa?

Svar: Prata med din förskrivare. I vanliga fall anses drivaggregat vara fritidshjälpmedel så att man får betala själv. Vi har dock sålt ett rätt stort antal Sherpa som enskilda hjälpmedel och även via Arbetsförmedlingen som arbetshjälpmedel. Du kan även söka fonder. Kontakta oss gärna så hjälper vi till med råd och även utprovning.

 

Fråga: Hur långt kommer jag på en laddning?

Svar: Det finns inga generella svar då batterikapacitet alltid beror på underlag, vikt, temperatur mm. Vi har testat maxdistans på normalkuperat underlag med tungrullade däck, totalt ekipagevikt på 118 kg (förare, rullstol och Sherpa) i nollgradigt före. Vi kom då exakt 20km. Med förare på 75kg och temperatur på 18 grader bör man nå 24-26 km. Vi rekommenderar att ha ett batteri i ryggsäcken som reserv. Detta gäller våra standardbatterier som är godkända för flyg. Vi har även ett batteri med 50% mer kapacitet.

 

Finns Sherpa i olika färger?

Svar? Tyvärr inte för tillfället men vi kan ordna lackering av ramen mot självkostnadspris.

 

Fråga: Hur ska min Sherpa servas?

Svar: Sherpa kräver mycket lite. Se till att bromsvajrar är hela, smörj armväxlarna en gång per år, håll batteriet laddat enligt bruksanvisning och följ anvisning angående rengöring. Bromsarna behöver justeras med jämna mellanrum precis som på alla fordon.

 

Fråga: Är Sherpa registrerad som hjälpmedel?

Svar: Ja, Sherpa är registrerad som medicinskteknisk produkt hos Läkemedelsverket.

 

Fråga: Kan jag utnyttja miljöpremien på 25% när jag köper en Sherpa?

Svar: Ja, om du är över 18 år och köper privat så kan du få tillbaks 25% av inköpspriset. Du kan läsa mer om miljöpremien här.

e-THRONE

Fråga: Vem passar e-Throne till?

Svar: e-Throne är det perfekta hjälpmedlet för dåliga gångare eller för den som vill ha ett bra resealternativ till sin dagliga elrullstol. Den är enkel att fälla ihop, lätt att ta med på resan och har ett stort tillbehörsprogram. E-Throne kan fritt kombineras mellan ramstorlek och hjul/motorer vilket innebär att du totalt har 9 alternativ, den är på det sättet den mest flexibla hopfällbara rullstolen på marknaden.

 

Fråga: Hur kan jag få en e-Throne?

Svar: Prata med din förskrivare. I vanliga fall omfattas inte hopfällbara elrullstolar av förskrivningsrätten men vi har sålt ett rätt stort antal e-Throne som enskilda hjälpmedel via kommuner och landsting och har även fått förfrågningar om att vara remissinstans vid utformning av nya upphandlingsunderlag. I framtiden kan därför e-Throne bli ett upphandlat hjälpmedel. Du kan även söka fonder. Kontakta oss gärna så hjälper vi till med råd och även utprovning.

 

Fråga: Hur kan ni ha så bra garantier?

Svar: e-Throne håller mycket hög kvalitet i sin konstruktion och vi har kunder som väger över 160 kg, e-Throne klarar detta utan problem. Vi kan därför lämna 5 års garanti på ramen och 3 år på motorer.

 

Fråga: Vad är skillnaden på era LiFePO4-batterier mot vanliga lithium?

Svar: Våra LiFePO4-batterier har bättre skyddsklassning rörande antändning och explosionsrisk än vanliga lithiumbatterier. De har stabilare laddningsegenskaper och kan laddas upp till dubbelt så många gånger jämfört med vanliga lithiumbatterier.

 

Fråga: Är e-Throne registrerad som hjälpmedel?

Svar: Ja, e-Throne är registrerad som medicinskteknisk produkt hos Läkemedelsverket.

 

Fråga: Kan jag utnyttja miljöpremien på 25% när jag köper en e-Throne?

Svar: Ja, om du är över 18 år och köper privat så kan du få tillbaks 25% av inköpspriset. Du kan läsa mer om miljöpremien här.

AIRWHEEL H3S

Fråga: Vem passar Airwheel H3S till?

Svar: Airwheel H3S är det perfekta hjälpmedlet för dåliga gångare eller för den som vill ha ett bra resealternativ till sin dagliga elrullstol. Den är enkel att fälla ihop även om du har dålig handfunktion, detta p g a den elektriska fällningen. Den är lätt att ta med på resan och har ett smarta tillbehör.

 

Fråga: Hur kan jag få en Airwheel H3S?

Svar: Prata med din förskrivare. I vanliga fall omfattas inte hopfällbara elrullstolar av förskrivningsrätten men vi har fått förfrågningar om att vara remissinstans vid utformning av nya upphandlingsunderlag. I framtiden kan därför H3S bli ett upphandlat hjälpmedel. Du kan även söka fonder. Kontakta oss gärna så hjälper vi till med råd och även utprovning.

 

Fråga: Vad är skillnaden mellan e-Throne och Airwheel H3S?

Svar: Airwheel H3S finns i enbart en storlek men har justerbara benstöd medan e-Throne kan fås i 9 kombinationer. H3S har elektisk hopfällning medan e-Throne fälls manuellt. H3S har även möjlighet att styras via mobiltelefon, har inbyggd backvarning och belysning. E-Throne har de nyare borstlösa motorerna medan H3S har mycket högkvalitativa borstmotorer som de flesta fasta elrullstolar. Det finns både för- och nackdelar. Borstlösa motorer kan upplevas som "ryckigare" medan borstade har en mjukare gång. Borstade motorer drar lite mer ström varför körsträckan blir något kortare.

 

Fråga: Är Airwheel H3S registrerad som hjälpmedel?

Svar: Ja, Airwheel H3S är registrerad som medicinskteknisk produkt hos Läkemedelsverket.

 

Fråga: Kan jag utnyttja miljöpremien på 25% när jag köper en Airwheel H3S?

Svar: Ja, om du är över 18 år och köper privat så kan du få tillbaks 25% av inköpspriset. Du kan läsa mer om miljöpremien här.

AIRWHEEL C5

Fråga: Vad skiljer Airwheel C5 mot en vanlig cykelhjälm?

Svar: Airwheel C5 är en högteknologisk actionhjälm med inbyggd högupplöst videokamera och stillbildskamera. Den har även WiFi för överföring till andra mobila enheter och Bluetooth för musik- och telefonuppkoppling via de inbyggda högtalarna.

 

Fråga: När använder jag Bluetooth respektive WiFi?

Svar: Bluetooth används för uppkoppling till mobiltelefonen för röstsamtal och musiköverföring. WiFi används för bild- och videoöverföring från kameran till andra mobila enheter. Du kan då använda t ex mobilen som monitor och även ta bilder och video via mobilen.

 

Fråga: Fungerar Airwheel C5 i regn?

Svar: Där har C5 en begränsning då det är mycket elektronik, minneskort mm tillgängligt i hjälmen. Vi rekommenderar därför att inte utsätta hjälmen för regn.

ET-KING

Fråga: Vem passar ET-KING till?

Svar: ET-KING är ett fantastiskt hjälpmedel för dåliga gångare och alla andra som vill vara miljösmarta och ha ett alternativ till bilen i stadsmiljö. Om någon i familjen använder sig av manuell rullstol med drivaggregat är ET-KING en perfekt partner och du får med både drivaggregat och elmoped i bagaget. ET-KING fungerar utmärkt att ha med på semestern i bilen, båten eller husbil / -vagn.

 

Fråga: Hur kan jag få en ET-KING?

Svar: ET-KING finns inte som hjälpmedel utan får köpas privat, detta sked direkt genom Swedish Goliat.

 

Fråga: Hur långt kan jag köra på en laddning?

Svar: Det finns inga generella svar då batterikapacitet alltid beror på underlag, vikt, temperatur mm. Vi anger 28 km med detta gäller med person upp till 150kg, i normala förhållanden kan räckvidden vara upp till 40 km beroende på körsätt och underlag. Vi säljer även reservbatterier som kan vara ett bra val för säkerhets skull.

 

Fråga: Vilka skillnader är det mellan de olika modellerna?

Svar: ET-KING Original har en 250W motor och klassas som moped klass I med en topphastighet på 25 km/tim. ET-KING Force har en 500W motor, mopedklass II och maxhastighet 35 km/tim. Mer om specifikationerna kan du läsa här. Mer om mopedklassning och regelverk kan du läsa om här.

 

Fråga: Vilka färger kan jag få på min ET-KING?

Svar: Vi säljer båda modellerna i antikvitt eller svart. Se produktbilderna.

 

Fråga: Kan jag utnyttja miljöpremien på 25% när jag köper en ET-KING?

Svar: Ja, om du är över 18 år och köper privat så kan du få tillbaks 25% av inköpspriset. Du kan läsa mer om miljöpremien här.

HEM

iMOVING A1

e-THRONE

SHERPA

H3S

LiFePO4

RULLSTOL

ELRULLSTOL

FRIHET

HJÄLM

LIVSSTIL

HJÄLPMEDEL

PÅHÄNGSMOTOR

DRIVAGGREGAT

ÄVENTYR

Swedish Goliat säljer produkter som kompletterar varandra så att du ska kunna ta dig dit du vill vid varje tillfälle.

Självklart är vi registrerade hos El-Kretsen för återvinning av maskiner och batterier.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

      



